Hoe en wanneer word ik gefactureerd?

Aan het eind van de maand wordt er de meeste klanten een factuur aangemaakt. Dit kan zijn voor de belkosten of voor maandelijkse terugkerende kosten, denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van meerdere VPBX extensies.

Factuur in uw Inbox

Controleer uw e-mailadres

De facturen worden via de e-mail naar u toegestuurd. U ontvangt uw factuur, in PDF formaat, op het door uw aangegeven factuuradres. Het is dus belangrijk dat het door u opgegeven e-mailadres correct is. Mocht u het e-mailadres in de toekomst willen wijzigen, dan kunt u dit door in de contactgegevens van uw account het e-mailadres aan te passen. Wanneer u dit doet ontvangt u een bevestigingsmail op het oude e-mailadres.

Daarnaast raden wij u aan om uw “spam filter” te controleren, wanneer u geen e-mailberichten van ons ontvangt. Het kan zijn dat deze filter desbetreffende e-mail berichten met facturen blokkeert. Daardoor kan het zijn dat de facturen terecht komen in de e-mail gebruiker zijn “junk folder”. De meeste e-mail gebruikers hebben een dergelijke map.

Lijkt het niet aan de “spam filter” te liggen, dan is het verstandig om het opgegeven nogmaals e-mailadres te controleren op eventuele foutieve tekens of spaties.

Prepaid account

Geen factuur voor de belkosten

Klanten met een prepaid (saldo) account zullen voor de belkosten geen factuur ontvangen, aangezien de belkosten automatisch van het tegoed afgeschreven zullen worden. Wel kan het zijn dat u een factuur ontvangt voor bijvoorbeeld het behoud van uw geografisch nummer of voor het gebruik van extra VPBX extensies. Deze kosten worden namelijk niet van het beltegoed ingehouden. U ontvangt uw factuur op het door uw aangegeven factuuradres en deze dient u binnen 7 dagen te betalen.

Heeft u een rekening bij een buitenlandse bank, kiest u dan bij betaling het land waar u deze rekening heeft lopen.

Automatische incasso

Maandelijkse machtiging

Betalen via automatische incasso is de meest handige vorm voor het betalen van uw 12Connect diensten. Wij bieden onze zakelijke klanten de mogelijkheid om op rekening te betalen. Als u de 12Connect administratie machtigt om het maandelijks te betalen bedrag van uw rekening af te schrijven, heeft u hier verder geen omkijken meer naar én u betaalt altijd op tijd. Uiteraard moet u er wel voor zorgen dat er voldoende saldo op uw rekening staat.

Betalen na ontvangst

Bij een eenmalige machtiging wordt het openstaande bedrag van uw bank- of girorekening afgeschreven. Dit heeft voor u als voordeel dat u pas betaalt nadat u de producten heeft ontvangen.

Facturen op “My12Connect”

Bekijk de gepubliceerde specificatie

De verschafte facturen zijn ook op de "My12Connect" portal terug te vinden. Aan het eind van de maand vindt u de factuur van desbetreffende maand. Wanneer u ingelogd bent, kunt u deze facturen terugvinden onder het tabblad “Facturen”. In dit tabblad kunt u zowel de overzichten van uw gesprekskosten terugvinden als de facturen voor de door u afgenomen diensten en de aankopen via onze webwinkel. Heeft u een prepaid account, dan ontvangt u geen factuur via de mail, maar is het wel mogelijk om via de portal in te zien voor welk bedrag u desbetreffende maand heeft gebeld.